Bu Blogda Ara

18 Ekim 2010 Pazartesi

TEKEL İŞÇİLERİNDEN YÜRÜYÜŞ

Tekel işçilerinden yürüyüş
17 Ekim 2010 Pazar 22:56 / INT:Gazete5

Tekel işçileri ''4C sözleşmesinin iptali ve sendika yönetiminin çağrılarına kulak vermesi'' talepleriyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.






Galatasaray Lisesi önünde toplanan işçiler, ellerinde meşaleler taşıyarak ve ''Tekel işçisi yalnız değildir'', ''4C iptal edilsin'', ''İşimizi istiyoruz'', ''Her yer Tekel her yer direniş'' şeklinde sloganlar atarak, Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.


Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde, grup adına Manisalı Tekel işçisi Arzu Güneş tarafından yapılan basın açıklamasında, ''Tekel işçilerinin iş güvencesi, insanca yaşayacak ücret ve sendika hakkı istediği, ancak hükümetin işsizlik, güvencesizlik ve sendikasızlaştırma verdiği'' belirtilerek, Tek Gıda-İş Sendikası'nın da Tekel işçilerine kapısını kapattığı ve işçilerin girişini polis zoruyla engellediği ifade edildi.


Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:


''Biz ilk eylemimizi bir anı olsun diye yapmadık.


Mücadelemiz sırasında çok büyük zorluklar çektik. Kararlılığımızı gören hükümet 4C'de kısmi değişiklikler yaptı. Ancak 4C hala ortadan kalkmadı. Sendikamızın bu mücadeleden havlu atmış olmasına öfkeliyiz. Bizi yarı yolda bırakmasına kızgınız. Tek Gıda-İş Genel Merkezi'nin önünde bekleyişimizin 14. günü. Burada bize kadrolu iş hakkımız verilinceye kadar mücadelemiz sürecektir. Daha önce bize sözler verip, eylemlerin devam edeceğini açıklayan Sendika Başkanı Mustafa Türkel, şimdi işçileri sendika binasına sokmuyor.


Anayasa Mahkemesi'nin 4C'yi iptal edeceğini, Tekel işçilerine kadrolu iş hakkı vereceğini kimse iddia edemez. Özellikle referandum sonrası bu ihtimal giderek azalmıştır. Nitekim Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmış olmamız mücadelemize devam etme konusunda bize engel olmadı.''


Sayıları ne olursa olsun, Tekel işçilerinin haklı ve meşru mücadelelerinde başarıya ulaşacakları vurgulanan açıklamada, herkese iş güvencesi ve güvenli bir gelecek için 4C'nin kaldırılması gerektiği vurgulandı. Grup, basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder