Bu Blogda Ara

30 Eylül 2010 Perşembe

DEMOKRATİK HAK TALEBİ VE 'SONUÇLARI'!

TAYAD'lılara saldırı protesto edildi
TAYAD'lı aileler, Ankara'ya yürüdükleri sırada maruz kaldıkları polis müdahalesini Abdi İpekçi Parkı'nda yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Eyleme, Yazarımız ve hocamız Temel Demirer sendika ve sosyalist kurumlar da destek verdi






TAYAD'lı aileler adına açıklama yapan Fatma Alan, 18 Eylül'de cezaevlerinde tecritin kaldırılması, sohbet hakkının uygulanması ve tutuklanan TAYAD üyelerinin serbest bırakılması talebiyle İstanbul'dan yürümeye başladıklarını hatırlattı.






Yol boyunca polis tarafından örgütlenen faşist grupların saldırısına maruz kaldıklarını ifade eden Alan, yürüyüşün sona ereceği nokta olan Abdi İpekçi Parkı'na varmak üzereyken polis müdahalesi ile karşılaştıklarını söyledi.






33 TAYAD üyesinin gözaltına alındığını hatırlatan Fatma Alan, "Soruyoruz; kimi ürküttük, kim bu yürüyüşten korktu, rahatsız oldu? Bu linç ve provokasyon saldırıları niye örgütlendi?" diye sordu.






TAYAD'lı aileler olarak cezaevlerinde olan yakınlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Alan, "Hapishanelerde baskı ve işkencenin son bulması için hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, buradan dosta da düşmana da ilan ediyoruz" dedi.






SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Demokratik Halklar Federasyonu adına Nurten Kırmızıgül, BES Yönetim Kurulu üyesi Osman Biçer, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko ve Yazar Temel Demirer de konuşma yaptı.


Konuşmacılar, polis müdahalesini protesto etti, gözaltına alının 33 TAYAD üyesinin derhal serbest bırakılmasını talep etti.


Gözaltına alınan 33 TAYAD üyesinin 3'ü öğlen serbest bırakılırken akşam yapılan duruşmada 7 TAYAD üyesi daha serbest bırakılmıştır.Gözaltında tutulan TAYAD'LI sayısı 23'e olarak bilgi verilmiştir.


Gözaltında tutulan 23 kişinin polis tarafında darp edildikleri raporlara geçmiştir.             Kaynak:internet-İpar Haber  30.09.2010                                                                                                                                                                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder